Bio.bg

Събития

Bio.bg / Събития / Празник

Празник

Празник

На 16 септември, събота, заповядайте в Южния парк в София, за да видите и опитате био продуктите, произведени в България.

Вече шеста година ангажираните с биоземеделие производители в България се събират, за да се опознаят, обменят опит и да си стиснат ръцете за добре свършената работа през изминалата година. Празникът се провежда с подкрепата на Министерството на земеделието и горите и Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.

На празника ще бъдат връчени ежегодните награди на Фондация за биологично земеделие “Биоселена” и Министерството на земеделието и горите – за най-добър биологичен земеделски производител на годината и за най-добър биологичен преработвател.

Очаквайте и дегустация на биологични продукти, конкурс за най-добра опаковка,
изложба-конкурс “Мис крава”, както и много информация за биологичното земеделие.

В Южния парк ще видите как по традиция в България се произвеждат домашно сирене и масло, как се разпечатват пчелните пити и вади мед. Ще има и демонстрации на тъкане на вълнени изделия и обработка на вълна.

Майстор-грънчар ще демонстрира на децата как се правят глинени съдове и фигури. Децата ще могат да участват в конкурс за най-добре оцветена глинена фигура.

Кога и къде: 16 септември 2006 от 10.00 ч. в Южния парк в София – III част, централен вход, ул. “Петко Ю. Тодоров”.

ФБЗ Биоселена

Още статии от Bio.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *