Bio.bg

Здраве

Bio.bg / Здраве / 5 добри идеи за подсилване на имунната система

5 добри идеи за подсилване на имунната система

Да, да, знаем, че знаете. Всички на теория знаем какво би трябвало да правим, за да поддържаме имунната система в добра форма. Ако поддаде, знаем и това добре, следва системен срив.

И все пак, полезно е да си припомним някои елементарни, но пък толкова важни неща, благодарение на които можем да избегнем изобразеното на снимката:

Релаксация

Разходка сред природата (парка поне, на планина най-добре) прави чудеса за облекчаване на натовареното съзнание. Да се потопим в компанията на растенията действа благотворно – проведено в Япония изследване установява по-ниски нива на кортизол, умерен сърдечен пулс и добро кръвно налягане на всичките си 280 участника. Освен това естествено защитаващите организма от тумори клетки могат да се повишат с до 50%, според друго изследване.

Барабани

Вероятно съседите няма да бъдат особено доволни, но това е положението – сесия вдъхновено барабанене стимулира имунитета. Доказано е, че барабаните имат могъщо действие срещу стреса.

Смях

Абсолютно най-прекрасното! Положителният ефект на смеха е изключително многостранен и всеобхватен; регулира всички компоненти на имунната система, повишава антителата и активира защитните клетки в организма. Да не говорим за вълната добра енергия, кяото се завихря, ако и другите около вас се засмеят – а то обикновено така става в присъствието на ведър човек.

Кефир

Кисела, но не вкиселяваща живота е вълшебната напитка – пълна е със здравословни микроорганизми с пробиотично действие. Изследвания доказват, че консумацията й предизвиква положителна реакция от страна на имунната система.

Секс

Доказано, лекува настинки. Добрият стар в или извънкреватен спорт силно стимулира производството на имуноглобулин А, подпомагайки работата на имунната система по може би най-приятния от достъпните ни начини. :-)

Фото: jblaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *