Bio.bg

Събития

Bio.bg / Събития / Професия пекар

Професия пекар

Професия пекар

Програма на Фондация за биологично земеделие "Биоселена" и Европейския социален фонд ще обучава млади хора на занаяти във Франция. Можеш да се включиш и ти!

Разликата между едно малко населено място в България и едно малко населено място във Франция е, че във френските градчета и селца кипи живот. Който е пътувал, знае. Във Франция не са забравени занаятите, а у нас малко или много са на път да си отидат.

Целта на програмата на "Биоселена" и Европейския социален фонд е да покаже на младите българи, че в занаятите има хляб. В продължение на седем дни участниците в програмата ще се учат да пекат хляб, да правят сирене, да варят сладка. Всичко това ще се случи в Нормандия това лято благодарение на партньорството на "Биоселена" с френската организация Savoir faite et decouverte.

Кой може да се включи
Не е необходимо да знаеш френски. Достатъчно е да си млад човек с интерес към възраждането на занаятите. Единственият минус е, че ще трябва да покриеш 45% от цената на курса. Значи трябва да имаш приблизително 500 евро. Останалото се покрива от Европейския социален фонд (финансирането все още не е факт, но всички се надяваме скоро да бъде потвърдено).

Ако искаш да се включиш, изпрати мейл на Стоилко Апостолов s.apostolov@bioselena.com

Още статии от Bio.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *