Bio.bg

Храна

Bio.bg / Храна / Здравето е в почвата

Здравето е в почвата

Здравето е в почвата

Основният проблем с храната днес е, че тя се отглежда на изтощени от интензивно земеделие почви.

Никак не е случайно, че в биологичното земеделие се отделя особено внимание на здравето на почвата. Основният проблем с храната днес е, че тя се отглежда на изтощени от интензивно земеделие почви. Навремето земята е била здрава и е предавала здравето си на всичко, което ражда.
Но сега почвеното здраве отново е на мода, защото начинът, по който се обработва земята оказва влияние върху качеството на храната, а оттам и върху нашето здраве. Доказателство за това е, че в биологичните плодове, зеленчуци и зърнени храни има по-високо съдържание на минерали, витамини и антиоксиданти. Не случайно биоземеделието изрично забранява пръскането с отровни пестициди и инсектициди, торенето с изкуствени торове и използването на генно-модифицирани организми.
Биофермерите отглеждат разнообразни култури и правят сеитбооборот – така почвата не се изтощава, запазва плодородието си, а и в нея не се изсипват ненужни отрови. Това по-отговорно отношение към земята прави живота ни по-здравословен.


Warning: Use of undefined constant wp_related_posts - assumed 'wp_related_posts' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/biobgx6f/subdomains/blog.bio.bg/wp-content/themes/bio.bg.2014/single.php on line 42

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *