Bio.bg

Организации

Bio.bg / Организации / Био хотел, що е то?

Био хотел, що е то?

Био хотел, що е то?

Последните години представляват истински бум за биопродуктите, предлагащи на потребителите изграждането на една нова идея за храната, която консумират. Тази тенденция, особено силна в страните от Западна Европа, набира инерция и у нас.

Био хотелите работят различно от другите хотели. Те се ориентират директно към целевата си група – потребителите на биохрани. Може да се каже, че био хотелите и производителите на биохрани се подпомагат взаимно. Изискванията за био хотел са районът да бъде сертифициран, че не съдържа никакви вредни елементи, газове и други. След извършване на необходимите замервания сертифициращата компания издава сертификат за биологичен произход, който всяка година се преиздава, естествено след нови замервания на условията и средата. Поне три години обектът се класифицира като „биологичен в преход“, след което се издава постоянен сертификат, но продължават да се извършват проверки.

Отскоро е факт и първият български био хотел “Моравско село”. Той се намира в местността Предела, на границата на Рила и Пирин. Хотелът е семеен и е сертифициран от Балкан Биосерт. Повечето от биохраните, които се предлагат в “Моравско село” са собствено производство и могат да бъдат закупени на място.

Освен специалната храна “Моравско село” предлага на посетителите си и широк избор от развлечения, сред които: планинско колоездене, рафтинг, ски, сноуборд, езда и голф.

Сайтът на хотела е: http://biohotel-bg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *